De uitgave van 'De Volkeren der Aarde' is gereed, het schrijven ervan was reeds ruim voor 1940 gereed.
Aankondiging lezing door oa Jozef Rulof in Den Haag. ('Haagsche Courant' van 14, 21 en 28 mei 1946)
In juni verscheen in diverse kranten in New York een advertentie waarin een vertaler gevraagd werd. Het zou gaan om de vertaling van 'De Volkeren der Aarde' naar de Engelse taal.
Hiernaast een kleine sfeerimpressie van het schilderij welke Jozef Rulof op een van de panelen van de 'Veendam' heeft gemaakt tijdens zijn reis naar de Verenigde Staten. Toen het schip gesloopt werd is het paneel uigezaagd en bewaard gebleven.
In de garage van zijn broer Antoon (in White Plains, New York) schildert Jozef binnen een maand meer dan veertig schilderijen, hiernaast een van deze werken. Om bij te komen van de zware oorlogsjaren en het schrijven van de Kosmologie leeft Jozef dan vooral op fruit en 'Egg-shakes'.
Hendrik, Jozef en Antoon Rulof in New York.
Het eerste deel van de triologie 'Jeus' door Leo Uittenbogaard is gereed. De delen twee en drie zouden nooit verschijnen.
Hiernaast de notariële akte voor de oprichting van de Stichting Geestelijk Wetenschappelijk Genootschap "De Eeuw van Christus" op 12 september 1946 door Jozef Rulof.
Aankondiging lezing door Leo Uittenbogaard over Jozef Rulof in Rotterdam. ('Rotterdamsch Nieuwsblad' van 21 september 1946)
Aankondiging lezing door Jozef Rulof in Den Haag. ('Haagsche Courant' van 10 en 17 september 1946)
Op 15 oktober verschijnt het eerste nummer van de 'Evolutie'. Het blad 'Evolutie' was een veertiendaags orgaan over de openbaringen aan Jozef Rulof. De hoofdredacteur was Leo Uittenbogaard.
Aankondiging lezing door oa Jozef Rulof in Den Haag. ('Nieuwe Courant' van 1, 8, 12, 15, 23 en 26 oktober 1946)
Aankondiging lezing door Jozef Rulof in Den Haag. ('Haagsche Courant' van 8, 11, 15 en 22 oktober 1946)
De uitgave van 'Door de Grebbelinie naar het Eeuwige Leven' is gereed. Een hele prestatie aangezien papier zo vlak na de oorlog niet voorhanden was.
Aankondiging lezing door Jozef Rulof in Amsterdam. ('Het Parool' van 04, 11, 21 en 27 november 1946)
Aankondiging lezing door oa Jozef Rulof in Den Haag. ('Nieuwe Courant' van 5, 9, 12, 19 en 23 november 1946)
Aankondiging lezing door Leo Uittenbogaard over Jozef Rulof in Rotterdam. ('Rotterdamsch Nieuwsblad' van 2 november 1946)
Aankondiging lezing door Jozef Rulof in Den Haag. ('Haagsche Courant' van 5, 12 en 19 november 1946)
Zweeds wittebrood is de benaming van het brood, dat aan de mensen in West-Nederland werd gegeven gedurende de hongerwinter rond februari 1945. Het brood was in Nederland gebakken van meel dat aangevoerd werd (eind januari 1945) door schepen van het Zweedse Rode Kruis. Van het aangevoerde meel werd in Nederlandse bakkerijen het echte “Zweedsch wittebrood” gebakken. Het vervoer van dit brood (onder supervisie van het Rode Kruis) werd bemoeilijkt door tekort aan transportcapaciteit, waardoor het voor de stedelijke bevolking nog een maand duurde voordat zij dit brood in handen kreeg. Voor de bevolking in de hongerende gebieden was het Zweeds wittebrood en een pakje margarine een onvergetelijke ervaring: na jarenlang de surrogaatmiddelen en het van aardappelmeel gemaakte Regeringsbrood te hebben gegeten, proefde men nu na 5 jaar van terreur, bezetting en uithongering, echt brood waarvan men de smaak en de geur totaal vergeten was.
Naar aanleiding van het in ontvangst nemen van het schilderij van Jozef Rolof volgde een schrijven van de 'Sveriges Riksdag': De Zweedse Rijksdag, die het mooie geschenk mocht ontvangen, dat Nederlandse mannen en vrouwen het Zweedsche volk door u zonden, moge hiermede uitdrukking geven aan zijn grootte dankbaarheid daarvoor. Het doek heeft een plaats gekregen in het Rijksdaggebouw en zal een symbool zijn van de vriendschap tusschen onze beide volken.
Aankondiging lezing door oa Jozef Rulof in Den Haag. ('Nieuwe Courant' van 3, 7, 10, 17 en 21 december 1946)
Aankondiging lezing door Leo Uittenbogaard over Jozef Rulof in Rotterdam. ('Rotterdamsch Nieuwsblad' van 14 december 1946)
Aankondiging lezing door Jozef Rulof in Den Haag. ('Haagsche Courant' van 3, 10 en 17 december 1946)